Založ si blog

IV. kapitola: Pohľadnica z ostrova snov

Vždy sa viedli ťažké diskusie o tom, či ľudia v kóme počujú svoje okolie, alebo nie. Vždy sa viedli diskusie o tom, či mozgová aktivita vypovedá o tom, že sa ten človek ešte prebere alebo sa treba pýtať rodinných príslušníkov, aké kroky podniknúť ďalej a či má zmysel umelo držať človeka pri živote.

– Snáď vieš, že som tu, že som pri tebe, že ťa tu stále čakám – šepkal Marco Tatiane pri tvári, držiac ju za ruku, cítiac v sebe úplnú bezmocnosť a vinu – Verím, že vieš, že som tu a že tu budem, nemáš sa čoho báť, som tu s tebou a budem ťa chrániť – šepkal ďalej, sediac pri nemocničnom lôžku asi tak týždeň po tom, čo sa všetko udialo. Mal snahu dostať sa k nej aj skôr, no nechceli ho pustiť bez súhlasu rodiny a nakoľko nepreukázal žiadny príbuzenský vzťah, tak bol nemocničný personál nekompromisný. Okrem toho, asi tak 4 dni bola Tatiana na jednotke intenzívnej starostlivosti, takže sa k nej nedostal nikto.

– Verím, že vieš, že som tu a že tu budem, nemáš sa čoho báť… – ozvalo sa zo svetla. Tatiana sa poobzerala okolo seba, no okrem slnkom zaliatej lúky plnej žltých púpav nevidela nič a nikoho. Sem tam nejaký strom, poletujúce motýle ale žiaden človek, ktorý by to povedal. – Som tu s tebou a budem ťa chrániť – ozvalo sa opäť a opäť nebolo nikde nikoho vidieť. Tatiana sa pozrela na nebo. Bolo čisté a malo nereálne čistú modrú farbu, miestami až tyrkysových odtieňov. Neznepokojovalo ju to, skôr to brala ako svoju súčasť, ako sen, ktorý práve prežíva. Vždy mala krásne sny plné lúk, kvetov a vecí, v ktorých sa cítila slobodná, no tento sen bol až príliž farebný, no ani to jej nevadilo. Tešila sa z toho, že má tak krásny farebný sen. Rozbehla sa po lúke. Bosá, oblečená v jemných plátených bielych šatách, cez ktoré bolo vidieť celú postavu. Keby ste sa pozreli cez slnko, mohli ste vidieť jej dokonalé krivky, pevné oblé prsia, štíhly driek a pevné boky. Rozbehla sa k stromu, aby si chvíľku odpočinula v tieni, ktorý jeho koruna ponúkala.

– Tak moc ma to mrzí. Toto sa nemalo stať – pokračoval Marco, utierajúc si slzu, čo sa snažila obehnúť nos a pošteklila ho. Aj keď sa rozišli, stále ju mal rád a cítil, že aj ona jeho. Ich vzťah sa síce prekombinoval do niečoho, čo sa dá slovami iba ťažko definovať, no obaja vedeli, že si môžu kedykoľvek zavolať s akýmkoľvek problémom. Vedeli, že nikdy si nebudú cudzí i keď sa nikdy medzi nimi nestalo nič, čo by bolo úplne intímne, okrem detských bozkov, ktoré sa ešte vtedy nedali ani označiť ako francuzáky.

Tatiana sa oddávala tichému šumeniu lístia, s ktorým sa pohrával jemný vánok, súčasne hladkajúci Tatianu na lícach. – Tak moc ma to mrzí – ozvalo sa z koruny stromu. – Toto sa nemalo stať – pokračoval hlas, ktorý bol Tatiane tak známy a aj napriek tomu nevedela, kto to je a prečo sa k nej prihovára z koruny stromu.

– Čo sa nemalo stať? Kto si? – pýtala sa márne, hľadiac na najvyšší bod koruny, kde sa hojdal lístok v rytme slov. Odpoveď sa však nevrátila. Nikto nereagoval, ako keby nikto nepočúval. Nikto sa neozval. Jej otázky išli do nema. Zostala stáť, hľadiac na korunu stromu, s otázkou „Čo sa nemalo stať?“. Stála a každá minúta, v ktorej dúfala, že jej ten hlas odpovie, ubiehali dni, týždne i mesiace.

„Markíza? Tu nemám! “ alebo ako po sviatkoch?

21.12.2016

Keď sa majitelia stanice Markíza a jej podstaníc rozhodli o odchod z DVB-T, povedal som si, že to nemá ani zmysel komentovať, pretože obsah televízie je žalostný a je skôr veľkým jazerom v ktorom pláva len plno reklám. Áno, je to tak, pretože tie platili všetky účty. Ale čo teraz?

O tom, ako televízie o diváka prišli. ..

21.11.2016

Nie je to tak dávno, čo sa našim SK komerčným televíziám podaril husársky kúsok ohľadne práv na vysielanie českých programov a už šliapu na divákov opäť. Aj napriek tomu, že ešte stále sú v ponukách programy ako je Prima, či Nova, čoskoro by sa mali u operátorov zmeniť na Nova International a podobné nezmysli… A čo je nové teraz?

VI. kapitola: Križovatky nás nechajú blúdiť

17.01.2011

Svet sa zdal byť tak jednofarebný, strohý a tak prázdny. Vytratil sa z neho život rovnako, ako nebolo vidieť žiaden život na Tatiane. Marco sa nevedel na to stále pozerať a skúšal podniknúť všetko, čo bolo v jeho silách. Prešiel už celý svoj zoznam so všetkými špecialistami, ktorých poznal ba dokonca mal sto chutí nechať Tatianu previesť do zahraničia, pretože tam [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Françoise de Cani

Vítam Vás na oficiálnom blogu pre pripravovanú publikáciu knihy Ruža v dyme. Ide o moje druhé dielo, ktoré už snáď niekto aj objaví, bude sa mu páčiť a snáď sa stane aj reálnym knižným vydaním. Bol by som rád, keby ste mi nechali v komentároch nejaké Vaše pocity, ktoré to celé vo Vás evokuje, aby som vedel, či je dej na správnej ceste k tomu, aby bol komplikovanejší a krajší... Ďakujem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 15868x
Priemerná čítanosť článkov: 1984x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy