Založ si blog

„Markíza? Tu nemám! “ alebo ako po sviatkoch?

Keď sa majitelia stanice Markíza a jej podstaníc rozhodli o odchod z DVB-T, povedal som si, že to nemá ani zmysel komentovať, pretože obsah televízie je žalostný a je skôr veľkým jazerom v ktorom pláva len plno reklám. Áno, je to tak, pretože tie platili všetky účty. Ale čo teraz?Dá sa predpokladať, že krok televízie a teda jeho vedenia môže smerovať aj k tomu, že platením za prenos cez DVB-T sa „ušetria“ náklady na prenos, čím zostane viac na získavanie akvizícií a teda titulov, ktoré by mohli nalákať diváka. Ten sa však k tomuto obsahu už dostať nemusí, čo môže byť ďalší problém na ktorý televízia narazí, no nemusí. Väčšina veľkých poskytovateľov totiž využíva skôr satelitný prenos a teda sa šírenie signálu nijako nepreruší (ak teda berieme do úvahy Orange, Telekom, Skylink a pod).

Tu však televízia bojuje za vyššiu cenu za to, že je šírená, kde už narazila na odpor a môže sa stať, že sa čoskoro zaradí medzi komerčné stanice, ktoré sú v takzvaných „prémiových“ balíčkoch. Je teda možné, že sa Markíza s novým obsahom presunie niekam, kde sa k nej nik nedostane, pretože sa bude držať pravidla, že aj tak je tam veľa reklamy a málo obsahu. Avšak môže sa stať aj to, že práve týmto presunom chce byť Markíza menej závislá od počtu reklám a obmedziť tak všetky tie nezmyselné reklamy.

Ako sa hovorieva, každá minca má dve strany a je teda len na nás, či chceme mincu obrátiť, alebo budeme riešiť také to klasické populistické kopanie do všetkého, pretože to je jednoduhšie ako priniesť niečo konštruktívne. Predsa len, vždy je jednoduchšie zničiť domček z karát, ako ho postaviť, nie?

O tom, ako televízie o diváka prišli. ..

21.11.2016

Nie je to tak dávno, čo sa našim SK komerčným televíziám podaril husársky kúsok ohľadne práv na vysielanie českých programov a už šliapu na divákov opäť. Aj napriek tomu, že ešte stále sú v ponukách programy ako je Prima, či Nova, čoskoro by sa mali u operátorov zmeniť na Nova International a podobné nezmysli… A čo je nové teraz?

VI. kapitola: Križovatky nás nechajú blúdiť

17.01.2011

Svet sa zdal byť tak jednofarebný, strohý a tak prázdny. Vytratil sa z neho život rovnako, ako nebolo vidieť žiaden život na Tatiane. Marco sa nevedel na to stále pozerať a skúšal podniknúť všetko, čo bolo v jeho silách. Prešiel už celý svoj zoznam so všetkými špecialistami, ktorých poznal ba dokonca mal sto chutí nechať Tatianu previesť do zahraničia, pretože tam [...]

V. kapitola: To nie je moja realita

07.01.2011

V Tatiane stále koloval život. Jej dlane boli stále vláčne, presne také, ako keď bola mladá a chodila s Marcom. Vedel si živo predstaviť to, ako ho nimi hladievala po tvári, keď si dávali pusinky. Vtedy boli rovnako jemné, len o niečo teplejšie a ružovšie. Teraz boli len tak bezhybne poukladané vedľa Tatianinho tela.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Françoise de Cani

Vítam Vás na oficiálnom blogu pre pripravovanú publikáciu knihy Ruža v dyme. Ide o moje druhé dielo, ktoré už snáď niekto aj objaví, bude sa mu páčiť a snáď sa stane aj reálnym knižným vydaním. Bol by som rád, keby ste mi nechali v komentároch nejaké Vaše pocity, ktoré to celé vo Vás evokuje, aby som vedel, či je dej na správnej ceste k tomu, aby bol komplikovanejší a krajší... Ďakujem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 15861x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy