Založ si blog

III. kapitola: Tma nie je čierna

Bolo to asi tak pred šiestimi, či siedmimi rokmi. Bola už celkom slušná novembrová zima, ktorá sa tak rada dostávala pod kožu svojím štipľavým mrazením. Stačili dve minútky škrabania čelného skla bez rukavíc a vedeli ste, že nabudúce budete škrabať s rukavicami.

Tatiana nasadla do auta, pretože ju čakala cesta za jej rodinou. Vždy pred decembrovými sviatkami chodievala po celej svojej rodine. Bol to zvyk, ktorý si spravila keď bola študovať mimo Bratislavu. Všetci boli vždy tak moc potešení, že ich navštívila, pretože vedeli, že nie je šanca aby počas sviatkov bola všade a po sviatkoch boli zasa všetci po celej rodine. Každý november volávala tak poeticky, že „Sladký november“. Podľa všetkého sa nechala inšpirovať filmom s Keanu Reevsom a Charlize Theron. Celý november bola ku všetkým sladká a všetkých navštívila spolu s balíčkami, ktoré si potom dali pod stromček. Nevynechávala ani svojich priateľov, no tí si ju užívali vždy v decembri počas sviatkov.

Bol už takmer stred mesiaca a Tatianu čakala cesta do tatier, teda, v podstate do Nízkych Tatier, do obce Bodice, kde mala svoju pra pra babičku. Cesty neboli v nejakom hroznom stave, pretože v ten ešte moc nesnežilo, čo vyhovovalo všetkým vodičom, pretože sa aspoň nemuseli naháňať na prezúvanie a tak podobne. Tatiana bola v tomto smere vždy pedant. Hneď ako začala jeseň, premýšľala, kedy pôjde prezuť auto, aby ju nezastihol sneh nepripravenú. Zároveň vedela aj to, že v tých vyššie položených miestach už môže byť aj celkom pekná pohroma. Raz ju takto prekvapili nízke tatry, ktoré boli zasnežené oveľa skôr ako vysoké.

Hodina míňala hodinu, jedna pesnička druhú a cesta ubiehala celkom svižne. Nejaké tie prestávky na toaletách či len taký jemný oddych, aby sa aj telo dokázalo trošku pretiahnuť z neustáleho sedu. Tatiana bola tak v troch štvrtinách svojej cesty, keď sa jej snažil dovolať Marco. Zasa to bol jeden z tých dní, kedy si niektorá z jeho partneriek postavila hlavu a snažila sa ho presvedič o tom, že nie je všetko úplne v poriadku, keď sa snaží postaviť si vlastnú kariéru a pritom obmedzuje alebo sa vôbec nevenuje svojej priateľke.

Tatiana bola vždy tou vodičkou, ktorá striktne zastavila auto predtým, ako začala vyberať svoj telefón z kabelky alebo celkovo keď chcela telefonovať počas jazdy. Videla už milión krát rôzne následky nehôd z nevenovania sa vedeniu vozidla, no na Marca mala špeciálne zvonenie, pretože od doby, čo sa rozišli, tak boli takmer ako súrodenci. Nechcela ho nechať čakať, chcela zodvihnúť, povedať, že momentík a odstaviť auto. Chcela. Natiahla sa po kabelku, no v tom okamihu sa jej zároveň podarilo jemne pootočiť aj volantom. Auto sa dostalo do neovládateľného šmyku a vletelo do protismeru, kde v tom čase išla nejaká zásobovacia Tatra 815, ktorej vodič nemal šancu sa vyhnúť ani ubrzdiť mierne prekročenú rýchlosť. Marco sa snažil volať ešte niekoľko krát, no nedovolal sa. Tatianine auto spoznal až z večerných krimi-novín podľa ŠPZ-tky. Okamžite sa ponáhľal do Popradskej nemocnice, kam ju v kritickom stave a v umelom spánku odviezli vrtuľníkom, po niekoľko hodinovom vyprosťovaní spopod tatrovky.

Na Tatianinom mobile zostali len Marcove 4 neprijaté hovory, ktoré mu od tej nehody v každej „najvhodnejšej dobe“ niekto pripomenul.

„Markíza? Tu nemám! “ alebo ako po sviatkoch?

21.12.2016

Keď sa majitelia stanice Markíza a jej podstaníc rozhodli o odchod z DVB-T, povedal som si, že to nemá ani zmysel komentovať, pretože obsah televízie je žalostný a je skôr veľkým jazerom v ktorom pláva len plno reklám. Áno, je to tak, pretože tie platili všetky účty. Ale čo teraz?

O tom, ako televízie o diváka prišli. ..

21.11.2016

Nie je to tak dávno, čo sa našim SK komerčným televíziám podaril husársky kúsok ohľadne práv na vysielanie českých programov a už šliapu na divákov opäť. Aj napriek tomu, že ešte stále sú v ponukách programy ako je Prima, či Nova, čoskoro by sa mali u operátorov zmeniť na Nova International a podobné nezmysli… A čo je nové teraz?

VI. kapitola: Križovatky nás nechajú blúdiť

17.01.2011

Svet sa zdal byť tak jednofarebný, strohý a tak prázdny. Vytratil sa z neho život rovnako, ako nebolo vidieť žiaden život na Tatiane. Marco sa nevedel na to stále pozerať a skúšal podniknúť všetko, čo bolo v jeho silách. Prešiel už celý svoj zoznam so všetkými špecialistami, ktorých poznal ba dokonca mal sto chutí nechať Tatianu previesť do zahraničia, pretože tam [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Françoise de Cani

Vítam Vás na oficiálnom blogu pre pripravovanú publikáciu knihy Ruža v dyme. Ide o moje druhé dielo, ktoré už snáď niekto aj objaví, bude sa mu páčiť a snáď sa stane aj reálnym knižným vydaním. Bol by som rád, keby ste mi nechali v komentároch nejaké Vaše pocity, ktoré to celé vo Vás evokuje, aby som vedel, či je dej na správnej ceste k tomu, aby bol komplikovanejší a krajší... Ďakujem.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 15847x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy